5.5.11

Către ţintă

După aproape o săptămână de glicemii mari dimineaţa, am decis să rezolv problema. Nu-mi voi putea atinge targetul de glicată sub 7,5% cu glicemii de 300 dimineaţa. (Da, ştiu că e o valoare mare, şi ideal ar fi o valoare mult mai apropiată de ultima glicată a Aidei, dar ţinând cont de glicata de acum o lună, o valoare sub 7,5% ar fi o îmbunătăţire.)

Am încercat, câteva nopţi la rând, să rezolv misterul glicemiilor mari de dimineaţă. Seara porneam de la o glicemie bună (sub 140 mg/dl); nu consumasem la cină mâncăruri bogate în proteine sau lipide care să cauzeze o creştere a glicemiei muuulte ore mai târziu; nu făceam hipoglicemie noaptea (de obicei simt hipoglicemiile nocturne, chiar dacă la o valoare sub 50mg/dl, simptomele sunt destul de puternice să mă trezească).
Aşa că mi-am pus alarme la fiecare 2 ore, pe timpul nopţii. Am eşuat cu success :). Mă trezeam dimineaţa undeva la 250-350 mg/dl şi verificam plină de speranţă glucometrul, să văd valorile din timpul nopţii.

Nu am reuşit niciodată să acopăr perioada dintre 3 şi 7 dimineaţa. Mă trezeam ca să opresc alarma dar nu suficient încât să îmi dau seama de ce m-am trezit. (Să apelez la tipul meu 3 este exclus, doarme foarte adânc. :) )

Aseară mi-am luat inima în dinţi şi mi-am crescut rata bazală cu 0.1 între 2 şi 5 dimineaţa. Rezultatul? La 1 dimineaţa aveam 126 mg/dl. La 8, 150 mg/dl. Destul de mult pentru o glicemie de dimineaţă, dar sunt în target. Scopul meu ar fi să mă stabilizez undeva la o medie de 140-160 mg/dl, fără variaţii mari, ceea ce ar însemna  o glicată de 6.5-7.5%. Chiar în target. Odată ce am glicemiile stabile, pot lucra la scăderea valorii medii. Prefer paşii mici şi scopurile realiste, care pot fi atinse.

No comments:

Post a Comment