10.6.11

Vruuuuuummmmm

Săptămâna asta am cam lăsat blogul de izbelişte. La fel şi diabetul, iar acum sunt dulce ca o savarină: glicemia îmi sare uşoooor de 300mg/dl. Frumos îmi stă.

Am o scuză totuşi, a fost o săptămână plină. Am avut primele ore de condus (uraaa!). Din punct de vedere al diabetului a fost ok, am început la 108 mg/dl, am terminat ora la 180 mg/dl. Mă aşteptam ca stressul să îmi crească glicemia, dar creşterea nu a fost aşa groaznică. La a doua oră, tot o creştere de 60-70 mg/dl. Ar trebui ca la următoarele, să îmi cresc bazala. Pentru început. Din punct de vedere al condusului...e clar că nu m-am născut cu volanul în mână. Dar sunt de-abia la început.

De ce am aşteptat atât să mă înscriu la şcoala de şoferi? Până acum nu aveam ce face cu carnetul :D. Plus că acum 10 ani, când am vrut să mă înscriu prima dată, mi-a fost refuzat avizul medical. Pe motiv că "Eu vi-l dau, dar nu vă lasă de la Poliţie să vă daţi examenul". Aham. Da. N-am insistat, oricum nu aveam ce conduce, trecerea examenului era un fel de "rit de trecere" în rândul adulţilor.

Acum am primit avizul medical. Consultul a decurs în felul următor: "Aveţi pe cineva în familie cu diabet, epilepsie, boli psihice?" "Umm, eu am diabet..." "Da!?!?!?!?! Şi faceţi des hipoglicemii?" "Nu, foarte rar, şi când le fac, le simt la timp." "Daa?? Dar bombonele aveţi la dumneavoastră?" "Sigur că am. Vă arăt borseta?"

Pe lângă orele de condus, mai e festivalul de film din oraş. Cu filme multe, bune şi târzii.

Oricum, să-mi fie ruşine. Glucometrul mi-e în geantă tot timpul. Pompa în buzunar. Ar fi timpul să reiau controlul. Mai am o lună până la control.

4 comments:

  1. AnonymousJune 12, 2011

    bombonele? ce faci cu bombonelele cand te apuca tremuratul? Ce minte au si doctorii astia. Pana se topeste bomboana in gura sau o rontai, mai bine dai pe gat 3 plicuri de zahar.
    Mie mi-au luat sange pt analize, una fiind si glicemia, care era mare evident. Se uita medicul la rezultat si zice f calm "aveti glicemia cam mare, 220, ati mancat ceva inainte?"
    Ma uit ca lovita in freza si-i zic "Am diabet...dooh"
    "A da? si ati precizat asta cand v-a facut fisa?" ...fisa era in fata lui..
    Sa nu-ti vina sa le infigi stetoscopul in $%#?
    Bafta la condus!
    ZUza

    ReplyDelete
  2. M-a amuzat si pe mine doctorita cu bombonelele. Oricum, bombonele sau nu, momentan nu prea am nevoie de ele cand "conduc". Stau frumos agatata pe la 200 mg/dl cat dureaza sedinta, plus vreun ceas inainte. Deci nu e pericol de hipo :D

    ReplyDelete
  3. Symo_denysa80July 18, 2011

    buna
    bafta, de pe acum
    si emotiile astea care ti cresc glicemiile,vor trece incet,incet de la ora la ora,spun din experienta si eu am facut la inceputul anului scoala de soferii,cu cat faci ore mai multe si mai des cu atat te obisnuiesti cu condusul,trafic...
    incaodata succes:*

    ReplyDelete
  4. Mersi mult. Am nevoie de bafta :)

    ReplyDelete