3.6.11

Serios??!?!?!

Ieri seară, la o ieşire cu prietenii...Mă pregăteam să savurez o Cuba Libre (cu cola fără zahăr, am bâzâit un pic până când chelnerul s-a dus şi a întrebat la bar dacă se poate face şi cu cola fără zahăr, nu numai cu cola "normală"). Cu zahăr, fără zahăr, m-am gândit că ar fi frumos din partea mea să îmi iau o glicemie...

Serios?!?!?! Cred că glumeşti...
22:00 - 13mg/dl
Am izbucnit în râs, V. se uita la mine...şi-i arăt ecranu' de mai sus. "Nu se poate" zice, "dă să văd". Şi ia testul din aparat şi cutia de teste, să facă o "comparativă". "Da' nu se poate, eşti conştientă."

Ei bine, eram conştientă şi râdeam într-una. Un minut mai târziu:

Niciodată nu m-am bucurat atât la o glicemie peste 200
22:01 - 223mg/dl
Bineînţeles că au urmat întrebări, unii din colegii lui V. ştiau că am diabet, dar nu văzuseră vreun glucometru şi nici nu ştiu dacă aveau idee cam care e valoarea normală a glicemiei sau cât de puţin înseamnă 13 mg/dl. V. şi-a făcut datoria şi a explicat scurt şi concis care-i treaba. Nu e datoria lui să facă asta, dar nu întotdeauna am dispoziţia necesară să dau explicaţii; şi atunci sunt extrem de recunoscătoare atunci când V. devine avocatul meu.

Dar serios vorbind...mă bazam pe glucometrul ăla...Ştiu că unii diabetici se cunosc atât de bine încât "simt" ce glicemie au oricând, cu o marjă de eroare destul de mică. Mi s-a întâmplat şi mie, dar extrem de rar. Mă bazez de obicei, destul de mult, pe tehnologie: glucometru, pompă, jurnal de glicemii online, chiar şi blogul ăsta - pe care îl consider parte din schema mea de tratament, ocupându-se în mare parte de latura emoţională a tratamentului. 

Sper ca glucometrul meu să nu mai dea rateuri. Sau o fi un semn că ar trebui să mi-l schimb? Îl am din facultate, are o memorie de 200 de glicemii, cu data şi ora...dar funcţii de genul "media pe ultimele X zile" nu are. Testele în schimb se găsesc uşor şi sunt destul de ieftine - un avantaj având în vedere că îmi iau minim 6 glicemii pe zi. Voi ce glucometru folosiţi?

5 comments:

  1. buna dinou;))
    cred ca nu e k,faza cu aparatul,acum depinde de multe, si tu sti asta ,daca picatura a fost pusa k....
    noi folosim OneTouche Select,de care suntem multumite
    o duminica placuta!

    ReplyDelete
  2. AnonymousJune 12, 2011

    buna. Nu stiu daca reusesc sa postez, dar incerc pt a suta oara.
    Zuza

    ReplyDelete
  3. AnonymousJune 12, 2011

    Vad ca doar cu anonim pot comenta, pt ca pe contul de wordpress, zice de o eroare....daca stiam, comentam asa de la inceput, ca multe aveam de zis.
    Referitor la glucometru, nu pui destul sange, desi tie ti se pare ca e suficient. Reactivul de pe test interfera cu alte zaharuri din sange si arata valori aiurea. Astea sunt singurele 2 motive pt care nu arata glicemia buna.
    Asa ca stoarce bine degetul :P Toate glucometrele functioneaza la fel.
    Zuza

    ReplyDelete
  4. Buna Zuza :)

    Ai dreptate, dar nu a fost singura data cand glucometrul mi-a dat rateuri :). Cred ca ar trebui sa il verific totusi cu o solutie de test.

    P.S. Am incercat sa fac commenturile mai "user friendly". Am vazut ca ar fi ceva probleme cu wordpress-ul si blogger-ul. Sper sa se rezolve.

    ReplyDelete
  5. ai vazut cat e solutia pt accu-chek? 90 lei, daca ai noroc sa gasesti. De bani aia, mai bine iei alt gluco.
    Parerile sunt impartite, dar eu folosesc acuu-chek doar in cazuri extreme, cand nu gasesc teste pt celelalte gluco. Are erori mari si grave.

    ReplyDelete